Физиотерапия

ДКЦ „ГРИЙНБЕРГ” предлага на Вашето внимание възможност за профилактика, ранна диагностика и своевременно комплексно лечение на отклоненията от правилната стойка на тялото и изкривяванията на гръбначния стълб – сколиози, кифози, кифосколиози.

Съвременните изисквания за онлайн – обучение при ученици и студенти, работа на бюро в офис или у дома пред компютър или телефон, налага обездвижване и дълги часове седене, често в неправилна поза. Това води до умора и дисбаланс в скелетната мускулатура, промяна в телодържането в посока на изграждане на вреден навик за лоша стойка, което незабележимо довежда след време до деформации в гръбначния стълб.

Гръбначните изкривявания, особено сколиозата , често се развиват прогресивно. Това предизвиква груба деформация на гръбначния стълб, която нарушава функцията на вътрешните органи, намалява работоспособността и понякога води до инвалидност.

Кинезитерапията има решаваща роля в профилактиката и лечението на гръбначните изкривявания.Използваме комплекс от общоразвиващи и специализирани физически упражнения – аналитична изправителна гимнастика, под ръководството и наблюдението на специалист – кинезитерапевт, с помощта на различни уреди – топки, гирички,ластици.

Заниманията могат да бъдат групови и индивидуални, съобразени с възрастовата група.

След провеждане на преглед от специалист, определящ патологичния вид на изкривяването на гръбначния стълб, насочваме пациента към групи за занимание по възрастов принцип:

  • Деца от 7 до 14 години / малка група – 2 – 3 деца /
    14 до 21 години / средна група – 4 -10 деца/
  • За хора от 25 до 50 години – работещи хора с оплаквания от болки в гърба от принудителна поза и неправилна стойка, умора на мускулите и често с артрозни дискови проблеми на гръбнака. Цел корекция на стойката, изграждане на правилно телодържане, укрепване на мускулите на гърба и общ мускулен тонус.
  • За хора 60+ – с изразени патологични състояния с увреда на прешленни дискове, остеопороза, прекарани оперативни интервенции с хронифициране и слабост на мускулите на гърба. Цел – овладяване на болката, възстановяване и поддържане на двигателната активност, общо укрепване на организма.

Гръбначното изкривяване е следствие от неправилна стойка и мускулен дисбаланс. Само постоянство и търпение, продължителна работа и двигателен режим под наблюдението и насоките на специалист, води до промяна в качеството на живот.

Физиотерапиите в ДКЦ „ Д-р Грийнберг” са модерно оборудвани с немска и италианска техника.
Компютърна система за спинална декомпресия – нова модерна система за лечение на дискова болест и други проблеми на гръбначния стълб.
Магнитотерапия и лечение с УКВ.
Електростимулация.
Утразвукова и лазерна терапия.

Специалистите предлагат лечебен масаж, мануална терапия и хиропрактика. Извършват рехабилитация на различни заболявания.

Екип

Д-р Валдемар Антонов
Завърщил медицина в Букурещ.
Има придобити специалности по Вътрешни болести и Физикална терапия и рехабилитация.

Румяна Димитроварехабилитатор
Завършва ЦИПЗК-София през 1990г.
Специалист по  физиотерапия, лечебна физкултура и масаж.
Работила в ДКЦ 5 и Специализирана болница за рехабилитация “Ясен”- гр. Банкя.
С над 25 годишен стаж по специалността.

Георги Узунов, Магистър кинезитерапевт
Завършва НСА” Васил Левски” специалност Кинезитерапия през 2009 г.
Придобита магистърска степен по кинезитерапия през 2010 г. специалност: Кинезитерапия при мускулно-скелетни дисфункции.
Допълнителни курсове по класически масаж, мануална терапия, СПА процедури, антицелулитни програми и др.